Archief

December en Kerstvakantie


Flinkemarkt
It Flinkeboskje organiseert op 7 en 8 december een kerstmarkt in de oude Melkfabriek van Hemelum (zeilschool De Morra).

Er is veel ruimte voor workshops voor zowel kinderen als volwassenen .  Daarnaast zijn weer de beste deelnemers voor u geselecteerd om een goede start te maken met je kerstinkopen. Bij ruim 50 deelnemers kun je terecht om te items te kopen, je te laten verwennen, smakelijke items te kopen en te genieten van de mooie line up aan live artiesten. De fabriek is sfeervol aangekleed en overal branden de houtkachels en worden de paden verlicht door honderden meters prikkabel.

De openingstijden voor beide dagen zijn van 11 tot 18 uur. De entree bedraagt € 5 voor volwassenen en € 2 voor kinderen tussen 4 en 12 jaar. Parkeren is gratis.

Lemster Dickensfestijn
Op 14 en 15 december 2018 is Lemmers een levendig podium voor een groots straattheater en verandert het oude centrum in een sprookjesachtig Dickensdorp. In de straten komt de historie van Lemmer tot leven en spelen zich allerlei Dickensiaanse taferelen af.

Gaasterlân Run
Op zaterdag 21 december staat de Gaasterlân Run op het programma. Met de afstanden 4 mijl, 12 kilometer en de halve marathon heeft de organisatie voor iedere loper een prachtige route uit gestippeld. De mooie vlakke paden in Gaasterland maken de loop toegankelijk voor een brede groep deelnemers. Er is een verzorgingspost ingericht voor de deelnemers aan de 12 km loop en de halve marathon.

Kerstcircus 
Op 25 december vindt het Kerstcircus Sander & Friends plaats in Sneek. In deze speciale jubileumeditie van Kerstcircus Sander & Friends neemt Clown Sander het publiek mee naar de betovering van het Circus zoals elk kind en ook volwassene dat ervaart bij het zien van de kleurige Circustent, de geur van zaagsel en popcorn en de onmogelijke kunsten van de acrobaten.

Theater Sneek
Brandweerman Sam beleeft samen met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter en al zijn vrienden uit Piekepolder,  een spiksplinternieuw, spannend avontuur in ‘Brandweerman Sam Live! – Het Grote Kampeeravontuur’.

Folkkoor Rolling Home is een enthousiaste groep zangers en muzikanten. Het koor zingt 3-stemmig en wordt ondersteund door gitaristen, een accordeonist, een toetsenist / accordeonist, een violist en een fluitiste. Dit alles vormt een geweldig energiek en levendig geheel waardoor het voor het publiek vrijwel onmogelijk is om stil te blijven zitten. Het jubileumjaar van Rolling Home wordt op 28 december afgesloten met het jaarlijkse oliebollenconcert. Gastmuzikanten: Piter Wilkens en Griet Wiersma.

De zingende, swingende en humoristische muzikanten van Crazy Pianos weten als geen ander hoe ze een zaal op zijn kop kunnen zetten. Bereid je voor op een rit in een muzikale achtbaan met de allergrootste guilty pleasures tijdens een spetterend nieuw meezing-programma op 29 december. Een spectaculaire show vol muzikale hoogstandjes op de drums, saxofoon en natuurlijk de brandweerrode piano’s, waarbij stilzitten én je mond houden geheel onmogelijk is.

“Fake Vonk is met zijn camera op zoek in het bos. Hij wil een interview met de wolf, die zich in Nederland heeft gevestigd. Als hij de wolf heeft gevonden, blijkt deze aardig, en helemaal niet zo gevaarlijk als iedereen denkt. De Wolf schijnt helemaal gek te zijn op breien! Maar hoe zit het dan met de zeven geitjes? En met de drie biggetjes? En wat te denken van het verhaal over Roodkapje? De Wolf vertelt Fake het ware verhaal van Roodkapje. Hoe zij niet naar oma wilde. Dat zij daar veel te laat aankwam en oma veel te laat haar gluten-vrije koekjes kreeg. En hoe oma haar een lesje wilde leren… En wat meneer De Jager van de thuiszorg er mee te maken had? Het blijkt een ander verhaal te zijn dan Roodkapje verteld heeft!”. Met de hele familie de Kerstvakantie afsluiten kan op 5 januari met een vrolijke theatervoorstelling van Roodkapje.

Lazy Sunday Afternoon
29 december is de laatste zondag van december! En dus weer live muziek bij Badmeester Keimpe! Genieten van een optreden van Johan Keus en…  en heerlijke hapjes bij de amuse-bar.

Nieuwjaarsduik IJsselmeer
Beachclub Lemmer organiseert in samenwerking met de Reddingsbrigade van Lemmer en “Unox serieuze duik” uiteraard weer de Nieuwjaarsduik in het IJsselmeer.

Nieuwjaarsconcert Friersk
Op 5 januari kunt u in Balk genieten van een nieuwjaarsconcert dat in het teken staat van New Orleans en de dixieland muziek. Het concert zal worden verzorgd door de 7-mans formatie Dixieland Connection. Deze in 1987 in Nieuwleusen opgerichte dixielandband is door jazzkenners omschreven als een goed geoliede dixieswingmachine die zich echter niet alleen tot dixieland beperkt maar ook swing, mainstream en blues
op z’n repertoire heeft.

Voor een breed en actueel overzicht van activiteiten in Gaasterland en Friesland kunt u naar de websites van de VVV of Culturele Hoofdstad.

Uit Tips: op de blog van Het Roodborstje verschijnen een paar keer per jaar tips voor activiteiten in de omgeving. U kunt hierop worden geattendeerd door rechtsonder op deze website het pop-up venster met “Volg” aan te klikken en uw e-mailadres in te vullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s