Uit tips

Fietsroutes Gaasterland


Het ene moment kijkt u uit over het IJsselmeer, het andere moment over akkers en weilanden. Gaasterland is al eeuwen lang een schitterend en uniek natuurlandschap. U verwacht het wellicht niet in Friesland, maar hier glooit het landschap en kun je door omvangrijke bossen dwalen. Hier fietsen is dan ook een bijzondere ervaring. U komt langs prachtdorpjes als Oudemirdum en Balk. En als bekroning het kleinste stadje van de elf steden (en misschien wel het kleinste stadje ter wereld): Sloten.

Er staan drie fietsen in het schuurtje van Het Roodborstje en u kunt ze ook huren bij ’t Fietshoekje in Oudemirdum (http://www.fietshoekje.nl).

In buurtcentrum Mar en Klif (VVV Oudemirdum) vindt u alle routes maar hierbij al een paar suggesties:

Voor een mooie route van 42 kilometer langs de verschillende kliffen start u in Oudemirdum bij fietsknooppunt 22. Fiets achtereenvolgens via 23, 16, 15, 6, 5, 4, 3, 2, 8, 7, 13, 14, 17, 18, 20, 21, 27, 26, 25, 24 en terug naar 22.

Kliffenroute

Ook kunt u een fietstocht via Heeg en Balk combineren met een overtocht door de veerdienst skûtsje ‘Aleida Hendrika‘.

Uit Tips: op de blog van Het Roodborstje verschijnen een paar keer per jaar tips voor activiteiten in de omgeving. U kunt hierop worden geattendeerd door rechtsonder op deze website het pop-up venster met “Volg” aan te klikken en uw e-mailadres in te vullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s