Uit tips

Het Roodborstje met kinderen


Het Roodborstje leent zich er heel goed voor om met de familie een weekend weg te gaan of een langere vakantie in eigen land te vieren.

Het huis heeft een leuk ingerichte kinderslaapkamer met twee bedden. Daarnaast is er ook een speelhoek met boeken, Playmobil, een poppenkast en nog veel meer. Voor baby’s is een stoel, bedje, traphekje en potje aanwezig. Vanuit de tuin lopen de kinderen zo het bos in en in het Fonteinbos zijn onder andere enkele speelplaatsen, een tafeltennistafel en een zandbak aanwezig. Het hele jaar door is er van alles in Gaasterland en omgeving te doen. Hieronder een paar suggesties:

  • Natuurorganisaties organiseren elk jaar tijdens de Herfstvakantie de Gaasterlandse Natuurweek. De activiteiten vinden plaats in en om de werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Houtwal in Oudemirdum.
  • Het vernieuwde bezoekerscentrum Mar en Klif annex VVV Oudemirdum biedt zowel jong als oud informatie en activiteiten. De tentoonstelling is interactief voor kinderen; hout vijlen, met vuurstenen spelen, door een ijsgrot, dassenhol en jagershut kruipen
  • Het vernieuwde Paviljoen ’t Mar ligt op de Mirnser Klif. Aan het IJsselmeer en tegenover het Rijsterbos. Deze unieke locatie maakt het tot een pleisterplaats voor recreanten, zwemmers, kitesurfers, paarden en natuurliefhebbers. Omdat het water vele meters zeer ondiep blijft, is dit strand heel geschikt voor kleine kinderen.
  • Mensen met én zonder beperking kunnen bij Boerderij Kleurrijk in Oudemirdum zo zelfstandig mogelijk wonen, werken en genieten van vrije tijd. U kunt op deze mooie plek terecht voor een drankje met eigengemaakt taart. Er is een kleine kinderboerderij en in de speeltuin is voor iedereen, ook voor rolstoelers, van alles te beleven.
  • IJsboerderij de Bûterkamp is een boerderij in Oudemirdum met veertig hectare land, waar biologische landbouw wordt bedreven. Op de akkers krijgen kruiden de ruimte, de hooilanden staan vol bloemen en de weilanden worden als weidevogelgebied beheerd. Op de boerderij kunt u heerlijk biologisch ijs kopen. Op de Bûterkamp mag u altijd een kijkje nemen in de stal. Zij bieden ook een dagarrangement met een huifkar aan.
  • Aan het IJsselmeer bij het Oudemirdumer Klif ligt de Hege Gerzen. Dit recreatieterrein met zand- en grasstrand beschikt over een ruim terras, kinderbad, speeltuin, midgetgolfbaan, een volleybalveld, badmintonveld en goede faciliteiten voor zwemmers.
  • Voor de jongere kinderen is er niets leuker dan de vele bijzondere attracties in Sybrandy’s Speelpark. Kinderen tot een jaar of dertien kunnen zich van april tot en met augustus geweldig vermaken in de meer dan veertig attracties en speeltoestellen die dit park rijk is. Van tien meter hoog tot aan griezelen in het spookhuis. Er zijn twee overdekte speeljungles om te klimmen, klauteren, springen en glijden. Voor de kleinsten is er een fijne speelhoek. U kunt binnen en buiten picknicken en er is een cafetaria met een groot terras.
  • Stap in de wereld van Hielke en Sietse. In het levensgroot nagebouwde dorp Lenten zijn koffers met vreemde inhoud opgedoken na het bezoek van een professor, help jij de dorpelingen de code te kraken? Aan de kade van het Botenstation ligt de Kameleon, deze sterke boot van duwt een grote praam voor een rondvaart over het Friese water. Een inwoner van Lenten vertelt graag over de omgeving en laat plekjes uit de boeken, films en serie zien. Op het avonturen-eiland kun je spelen in en met de elementen van de natuur. Neem je schone kleding maar mee, want het risico op een nat en vies pak is heel groot.
  • Bij slecht weer kunt u in Joure naar een subtropisch zwemparadijs of een speelbos.
  • En daarnaast is er  natuurlijk genoeg te beleven in de charmante dorpen en steden als Balk, Sloten, Hindeloopen, Stavoren, Woudsend, Lemmer en Sneek.

Bij aankomst in Het Roodborstje ontvangt u een boekje met alle informatie en contactgegevens over activiteiten in de omgeving.

Uit Tips: op de blog van Het Roodborstje verschijnen een paar keer per jaar tips voor activiteiten in de omgeving. U kunt hierop worden geattendeerd door rechtsonder op deze website het pop-up venster met “Volg” aan te klikken en uw e-mailadres in te vullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s