Archief

December en Kerstvakantie


Lemster Dickensfestijn
Op 10 en 11 december 2022 is Lemmer een levendig podium voor een groots straattheater en verandert het oude centrum in een sprookjesachtig Dickensdorp. In de straten komt de historie van Lemmer tot leven en spelen zich allerlei Dickensiaanse taferelen af.

Gaasterlân Run
Op zaterdag 24 december staat de Gaasterlân Run op het programma. Met de afstanden 4 mijl, 12 kilometer en de halve marathon heeft de organisatie voor iedere loper een prachtige route uit gestippeld. De mooie vlakke paden in Gaasterland maken de loop toegankelijk voor een brede groep deelnemers. Er is een verzorgingspost ingericht voor de deelnemers aan de 12 km loop en de halve marathon.

Kerstcircus 
Van 2 tot 8 januari 2023 vindt het Kerstcircus Sander & Friends plaats in Sneek. In deze speciale jubileumeditie van Kerstcircus Sander & Friends neemt Clown Sander het publiek mee naar de betovering van het Circus zoals elk kind en ook volwassene dat ervaart bij het zien van de kleurige Circustent, de geur van zaagsel en popcorn en de onmogelijke kunsten van de acrobaten.

Theater Sneek
Liefhebbers van Ierse folk, Kerst én traditionele dans, kunnen hun hart ophalen bij deze grootse Ierse dans- en muziekshow met zestien dansers en musici on stage!

Het oer-Hollandse avontuur van Kruimeltje is al bijna 100 jaar een van de meest populaire kinderverhalen. Na de succesvolle tweede film in 2020, is Kruimeltje, nu in een compleet nieuwe versie, eindelijk weer in het theater te zien.

Nieuwjaarsduik IJsselmeer
Beachclub Lemmer organiseert in samenwerking met de Reddingsbrigade van Lemmer en “Unox serieuze duik” uiteraard weer de Nieuwjaarsduik in het IJsselmeer.

Nieuwjaarsconcert Friersk
Op 5 januari kunt u in Balk genieten van een nieuwjaarsconcert dat in het teken staat van New Orleans en de dixieland muziek. Het concert zal worden verzorgd door de 7-mans formatie Dixieland Connection. Deze in 1987 in Nieuwleusen opgerichte dixielandband is door jazzkenners omschreven als een goed geoliede dixieswingmachine die zich echter niet alleen tot dixieland beperkt maar ook swing, mainstream en blues
op z’n repertoire heeft.

Voor een breed en actueel overzicht van activiteiten in Gaasterland en Friesland kunt u naar de websites van de VVV of Culturele Hoofdstad.

Uit Tips: op de blog van Het Roodborstje verschijnen een paar keer per jaar tips voor activiteiten in de omgeving. U kunt hierop worden geattendeerd door rechtsonder op deze website het pop-up venster met “Volg” aan te klikken en uw e-mailadres in te vullen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s