Zeilen
Uit tips

Zeilen, varen en kitesurfen in Friesland


Het Roodborstje is een ideale uitvalsbasis voor een paar dagen zeilen in Friesland. In het bos en op fietsafstand van de Fluessen, het Slotermeer en het IJsselmeer. Bovendien zijn er volop mogelijkheden om te kanoën of te touren met een sloep.

  • Les nemen, open zeilboot/ kleine kajuitjacht / kano huren bij De Ûlepanne in Balk aan het Slotermeer (0514- 602982, )
  • Les nemen bij Zeilschool De Morra om te zeilen op de Morra, de Fluessen en het Heegermeer
  • Naast het geven van lessen, verhuurt De Kikkert ook Randmeren.
  • Voor een polyvalk kunt u terecht bij Jachtwerf Sloten (0514-531386 of 06-20679458)
  • Zeilen of varen op het IJsselmeer
  • Bent u geen zeiler? Bij de beheerder van het Fonteinbos kunt u een sloep huren. Als deze niet beschikbaar is, kunt u terecht bij Op Paed. Sloepverhuur Oudemirdum verhuurt ook sloepen (06-22967194)
  • Met de zeilende veerdienst skûtsje ‘Aleida Hendrika’ kunt u van mei tot en met september een overtocht maken van Heeg naar Balk (of andersom). Uw fiets kan mee in het ruim.
  • Het uitgestrekte ondiepe water langs de IJsselmeerkust, de wind en golfslag maakt dat Friesland de perfecte bestemming is voor beginnende en ervaren kitesurfers. Op verschillende plekken kun je lessen nemen en materiaal huren (zie bijvoorbeeld camping Welgelegen, Soalsurf of Freeriderz).

Bij aankomst in Het Roodborstje ontvangt u een boekje met alle informatie en contactgegevens over bootverhuur in de omgeving.

Uit Tips: op de blog van Het Roodborstje verschijnen een paar keer per jaar tips voor activiteiten in de omgeving. U kunt hierop worden geattendeerd door rechtsonder op deze website het pop-up venster met “Volg” aan te klikken en uw e-mailadres in te vullen.

Een gedachte over “Zeilen, varen en kitesurfen in Friesland”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s