Omgeving

In de directe omgeving van Het Roodborstje zijn onder andere enkele speelplaatsen voor kinderen, een tafeltennistafel en een zandbak aanwezig.  Het gezellige brinkdorp Oudemirdum ligt op loopafstand. In het dorp vindt u onder andere een bakker, een supermarkt, een slager, een fietsenverhuur, een drogisterij, de VVV, (eet-)cafés en een restaurant.  De natuurgebieden Elfbergen, Jolderenbos en Oudemirdumer Klif liggen vlakbij.  Het hele jaar door zijn er mooie fiets– en wandeltochten te maken door de prachtige omgeving met bossen en meren.

Aan het IJsselmeer liggen verschillende kleine zandstranden. Vanaf Het Roodborstje bent u met de fiets in een kwartier bij de Mirnser Klif. Omdat het water vele meters zeer ondiep blijft, is dit strand heel geschikt voor kleine kinderen. Hier kunt u ook lekker iets eten of drinken bij het vernieuwde Paviljoen ’t Mar. Bij het Oudemirdumer Klif ligt de ‘Hege Gerzen’. Dit recreatieterrein met zand- en grasstrand beschikt over een ruim terras, kinderbad, speeltuin, midgetgolfbaan, een volleybalveld, badmintonveld en goede faciliteiten voor zwemmers. Ook Speelpark Sybrandy’s is hier naartoe verhuisd. De strandjes rondom Stavoren zijn met een mooie fietstocht langs de kust ook goed bereikbaar.

In de omgeving van Het Roodborstje vindt u verder onder meer een manege, tennisbaan, golfbaan en musea. Voor kinderen is er de Natuurschuur Gaasterland, een Kabouterpad, een kleinschalig pretpark en een zwemparadijs in de buurt. Op de vele meren, rivieren en sloten kunt u naar hartenlust zeilen, sloepvaren, kanoën en kitesurfen.

En tot slot kunt u een bezoek brengen aan een van de mooie Friese dorpen en steden, daar gezellig iets eten of genieten van alle kunst en cultuur in Gaasterland. Bij aankomst in Het Roodborstje ontvangt u een boekje met alle informatie over de verschillende activiteiten en bezienswaardigheden.

Een uitzending van Vroege Vogels geeft een goede indruk van Gaasterland.

Uit Tips: op de blog van Het Roodborstje verschijnen een paar keer per jaar tips voor activiteiten in de omgeving. U kunt hierop worden geattendeerd door rechtsonder op deze website het pop-up venster met “Volg” aan te klikken en uw e-mailadres in te vullen.

Deze slideshow vereist JavaScript.